Yatırımcı olarak Almanya’da yatırım yapmanın şirketinizi ve cironuzu büyütmenin avantajlarının yanı sıra Almanya’da oturum izni almak gibi faydaları da vardır. AB ülkelerinde seyahat serbestliği, eğitim hakkı ve oturma izni gibi fırsatlara sahip olabilirsiniz. Yatırım yaparak Almanya’da oturma izni alabilmek için yatırımın da belli kriterlere uyum sağlaması gerekmektedir.

Bugün danışmanlığımızla oldukça kolay olan şirket kurulumu eskiden Almanya’da 250.000 Euro’luk yatırımla şirket kurmak, 5 Alman vatandaşı çalıştırmak gibi bazı şartlara dayanarak oturma izni ya da vatandaşlık gibi hakları tanıyabilmekteydi.

Şimdilerde ise yatırımcıların oturma izni alması çok daha kolaylaşmıştır. Almanya’da yatırım yoluyla oturma izni almanın şartlarını yazımızda sizler için özetledik:

Almanya’da faaliyet gösteren şirketlerin yatırımları ile Almanya’daki Türk şirketlerinin sayısı hızla artıyor. Yeni düzenlemenin ardından Almanya’da yatırım yapan Türkiye’den girişimciler, 2012 yılında yürürlüğe giren düzenleme sonrasında yatırımın gerekli olması, bölgesel fayda, katma değer ve kaynak olması kaydıyla oturma izni alabiliyor. Almanya uzun süreli ticari vize ile Türk vatandaşları, Almanya’da ikamet ve yatırım türü kısıtlaması olmaksızın hizmet sektöründe şirket kurabilir, kurulmuş bir şirket veya işletmeyi devralabilir ya da herhangi bir Alman şirketine ortak olabilir.

Almanya’da şirket kuran, mevcut bir şirkete ortak olan veya bir şirketi devralan bir Türk girişimci, Girişimci Vizesi ile Almanya oturma izni alabilir. Bir başvuru sahibinin Almanya’da yatırım yaparken oturma izni başvurusunu incelerken, öncelikle Alman Oturma İzni Yasasının (Aufenhaltsgesetz) 21. Bölümündeki gerekliliklerin karşılanıp karşılanmadığı kontrol edilir.

Değerlendirmede üç temel koşul uygulanır: yatırımcının yaptığı yatırımın ekonomik bir ihtiyacı veya bölgesel talebi karşılaması, yatırımın Alman ülke ekonomisine ne kadar katkı sağladığı ve yatırımın kişinin kendisi veya kredisi ile güvence altına alınmış olması. Bir Türk girişimci, yatırım ve iş projesi, iş konsepti, sermayesi, kurduğu şirketin mali planı, tahmini kar oranı, sağlık sigortası ve özgeçmişini içeren bir açıklamayı yetkili medyaya gönderir. Alman makamları, Alman Sanayi ve Ticaret Odasından (Industrie-und Handelskammer) 21. Madde gerekliliklerinin yerine getirilip getirilmediğine dair bilgi alarak başvuruyu tamamlayacaktır. Yatırımcı başvuru sürecini bizzat gerçekleştirebilir. Ayrıca yatırımcı, Türkiye’de veya Almanya’da usulüne uygun olarak verilmiş vekaletnameye sahip danışmanlık ve hukuk büroları aracılığıyla başvuru sürecini profesyonel olarak takip edebilir.

Safe Danışmanlık olarak bizlerde bu konuda sürecin başından sonuna kadar profesyonel bir danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Safe Danışmanlık olarak, Almanya’da şirket açmak ve oturma izni almak gibi konulardaki uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile kapsamlı bir danışmanlık hizmeti veriyoruz. Almanya’daki şirket açma ve oturma izni alma konularında tüm hukuksal konularda ve evrak işlerinizde eksiksiz şekilde hazırlanmanızı Safe Danışmanlık olarak sağlıyoruz. Pazar araştırması ve risk raporu gibi kapsamlı analizlerimizle de Almanya’da gerçekleştireceğiniz yatırımlarınız için karşılaşacağınız riskleri en düşük seviyelere çekiyoruz. Yatırımlarınızı sağlam adımlarla gerçekleştirebilmek ve oturma izni gibi yaşamınızı Almanya’ya taşımanızı sağlayacak konularda da tatsız problemlerle karşılaşmanızın önüne geçecek bir hizmet sunuyoruz. Yatırımcı olarak Almanya’da oturma izni almak ve şirket açmak gibi konularda tüm sorularınız için bizlerle iletişime geçebilir; SAFE DANIŞMANLIK hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Size nasıl yardımcı olabiliriz?